Turism och vandrarhem i Sunne och Värmland

Home / Turism och vandrarhem i Sunne och Värmland

Turism och vandrarhem i Sunne och Värmland

Vandrarhem är ett bra alternativ för plånboken

Turismen spirar i Sunne. Besökare har många bed & breakfast, hotell och vandrarhem att välja mellan. Förr var Hotell Selma Lagerlöf ett naturligt val för många besökare, men sedan slutet av 2014 är hotellet nedlagt. Tur är då att Selma Spa och andra aktörer står starka kvar och hjälper Sunnes turistnäring att frodas. Söker man sig längre utanför centralorten är alternativen många fler, med gemytliga gårdar och trevliga pensionat att bo på.

Under tidigt 1990-tal grundades vad som idag är Selma Spa. Från början var namnet på anläggningen Lifecenter; svenskar förstod vid den här tiden inte vad som menades med spa. Herta och Valter hade tidigare grundat Hotell Selma Lagerlöf och stod nu även bakom projektet Lifecenter – eller Selma Spa, som det nu heter. Under sent 1990-tal blev båda hotellen uppköpta av Choice Hotels Scandinavia AS – det gemensamma namnet på hotellen blev därefter Quality Hotel & Spa Selma Lagerlöf. Det dröjde fram till 2005 innan hotellen gick under olika namn.

I centrala Sunne finns förutom Selma Spa även Broby Gästgivaregård och Ulvsby herrgård som alternativ. Söker man sig längre från centralorten hittar man snart Ominne, Sillegården, Solbacka Gästgifveri, Stuvettsgård och Magnebergs turisthotell. Alla alternativ har sin charm och är fullgoda alternativ till etablerade Selma Spa, och har gemensamt att de alla lyfter fram det bästa i Sunnes sköna och vackra natur och vyer.

För den som istället vill bo på vandrarhem finns flera trevliga alternativ. Den som tycker om att åka skidor kan exempelvis välja att bo på Ski Sunne med nära till spännande skidbackar, tycker man bättre om herrgårdsmiljöer är Berga Gård ett bättre alternativ. Sedan finns det Gräsmarksgården, Lindås Fritid och STF Medskogs Aktivitetsby att välja mellan om man söker efter vandrarhem snarare än hotell. De har fördelen att de ligger nära naturen – och Sunne är en naturskön plats som är värd att upplevas.

vandrarhem