Välkommen till Sunne

Home / Välkommen till Sunne

Välkommen till Sunne

Sunne är den lilla sagolika orten

Sunne är en pittoresk ort, belägen i Fryksdalen i djupaste Värmland. Härigenom leder Fryksdalsbanan från Kil till Torsby. Människor har levat här i tusentals år, vilket gravarna från järnåldern berättar om. För att beskriva sin ort talar kommunen om Sagolika Sunne, och det stämmer väl överens med verkligheten. Författarinnan skapade sina berömda verk på Mårbacka och placerade Sunne på världskartan.

Turister söker sig till Sunne för att kureras. Här finns sedan länge Selma Spa, och någon liknande anläggning fanns inte sedan tidigare i Sverige. Förutom att bada kan man även äta god mat och sova över. Selma Spa är det givna alternativet för många som besöker Sunne, det finns dock många fullgoda alternativ. Som Helgeby och Ulvsby herrgård, exempelvis. Det finns även möjlighet att hyra stugor i varierande storlekar för den som vill komma ännu närmare naturen.

Det må vara så att orten är liten, men det finns mycket att ta sig för. Intresset för hantverk är utbredd i hela Värmland, och Sunne är inget undantag. Den som delar intresset för hantverk kommer trivas. Gör man inte det, då kan man istället vandra med alpackor längs Sunnes vackra skogsstigar. Vad man däremot inte får missa, oavsett intressen, är att besöka Mårbacka där Selma Lagerlöf växte upp. På äldre dar köpte Selma tillbaka gården, vilket hon gjorde med pengar Nobelpriset gav henne.

Förhoppningsvis kommer ditt besök vara ett kärt minne. Många kommer till Sunne för att koppla av, och den lilla orten i Fryksdalen skapar lugn hos de flesta. Gröna skogar omfamnar Sunne och stressen hittar aldrig hit. Därtill är invånarna de vänligaste man kan tänka sig. Turister återkommer till Sunne år efter år – och förmodligen beror det på att de inte hittar lugnet på annat håll. Sunne kurerar den mest stressade av själar. Besök Sunne och hitta lugnet du också!

sunne